by

PREDMET: zamolba za donaciju

Poštovani,

na području Republike Hrvatske od 16. lipnja 2010. godine aktivno djeluje Hrvatska udruga oboljelih od sklerodermije (HUOS).

Udruga je osnovana s ciljem okupljanja svih oboljelih članova, a djelujemo kao humanitarno udruženje bolesnika, njihovih obitelji i građana, čiji se rad temelji na principu uzajamne pomoći, solidarnosti i druženja.

Sistemska skleroza je vrlo rijetka bolest vezivnog tkiva nepoznate etiologije s visokim stupnjem varijacija u kliničkim manifestacijama kože i unutarnjih organa, te različitog i nepredvidljivog tijeka i ishoda bolesti.

Naših 90 tak oboljelih svakoga dana se suočavaju sa mnogim pitanjima na koje samostalno ne nalaze odgovore, zašto sam obolio, kako će se simptomi razvijati, što mogu poduzeti, kakva mi je budućnost i koliko ću još biti uz svoju obitelj.

Suočavaju se sa nedostatkom centara za rehabilitaciju,nabavkom lijekova koji nisu na listi HZZOa., a najvažniji je nedostatak komunikacije i psihološka pomoć.

Od samog početka svog rada HUOS se zalaže za jednaka prava, za jednake mogućnosti liječenja i njege za sve oboljele od ove rijetke bolesti. Stoga pokušavamo prikupiti sredstva kojima bi osigurali nešto od programa u domu oboljelog, u udruzi ili specijaliziranoj ustanovi za liječenje teških simptoma.

Svojom donacijom omogućit ćete malo radosti,nešto terapijskih tretmana i edukaciju okoline kako pomoći ovoj specifičnoj grupi oboljelih od rijetke, teške i nepredvidive bolesti.

Svakoga dana netko nas čeka u svom domu , ako uspijemo doći neće biti „Pale sam na svijetu“.

Molimo Vas da nam prema svojim mogućnostima pomognete u radu HUOS-a i donirate sredstva na Račun: 2340009-1110438225 , kako bi udruga mogla do kraja 2011. godine ostvariti što više zadanih aktivnosti.

O radu udruge možete pročitati i na našim stranicama www.huos.hr

U vjeri i nadi da ćete nam pomoći u namjerama koje smo zacrtali, srdačno Vas pozdravljamo.

S poštovanjem,

Predsjednica HUOSa

Jadranka Brozd

 

(Visited 737 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window