Feb

27

Posted by : Terapija JB | On : February 27, 2020

Drage suradnice, supatnice i suborci,

nakon dva korisnička priručnika na redu je i treći no za njega trebam Vašu pomoć.

Potrebno mi je 5 Vaših otvorenih i istinitih priča za koje jamčim 100%-tno jamstvo, a iz kojih ćemo izvući neke činjenice koje su zajedničke i o kojima želim pisati.

Ne zanimaju me kronologija i datumi, već vaše misli i osjećaji.

Trebam priču o tome kako ste se osjećali prije nego je postavljena dijagnoza, kako ste se suočavali Vi, ali i Vaša okolina s dijagnozom te kako se nosite do današnjeg dana.

Slobodno pišite svoje strahove, umore, nesanice, potrebe za samoćom, panike od sutrašnjeg dana, strah za obitelj i terminalni oblik bolesti. Sve što vam padne na pamet je za nas jako bitno.

Naime, za sklerodermiju ne postoji lijek, ali za sklerodermiju postoji život, podnošljiviji ili prepun panike i straha.

Sve te informacije želimo pretočiti u pitanje na koji tražim odgovor, jer iako možda ne znate, zakonom Vam je garantirana i psihička pomoć kao dio liječenja.

Ne stidite se svojih misli i osjećaja, jer suočavanjem s njima možete popraviti kvalitetu svog života.

Uzmite si vrijeme i pošaljite nam pismo na huos@huos.hr ili poštom na adresu Korčulanska 3E, Zagreb.

Zajedno smo jači!

Bez vas ne možemo iskoračiti u ovaj izazov.

 

Jadranka Brozd,
predsjednica HUOS-a.

 

Feb

25

Posted by : Terapija JB | On : February 25, 2020

Dragi prijatelji i članovi, pozivamo vas da nam se pridružite na Cvjetnom trgu u Zagrebu, 29.2.2020. od 10 do 13 sati kako bismo zajedno obilježili Međunarodni dan rijetkih bolesti. Za sve one koji neće moći prisustvovati bit će sniman Facebook live na stranici Hrvatski savez za rijetke bolesti.

Cijeli poziv možete vidjeti OVDJE.

Jan

17

Posted by : Terapija JB | On : January 17, 2020

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom proslijedio nam je e-mail u kojem se upućuju osobe, koje primjete ili registriraju bilo kakvu vrstu zlostavljanja nad osobama s invaliditetom, da postupe prema preporuci navedenoj u ovom dokumentu.

 

SKM_C335120011710520

Jan

16

Posted by : Terapija JB | On : January 16, 2020

U cijelosti prenosimo poziv predsjednika Remisije, Nene Horvata:

 

“Pozdravljam i obaviještavam da udruga Remisija, u suradnji s liječnicima, dana 24.1.2020. u 17:30 h u hotelu Dubrovnik, Zagreb organizira radionicu za žene reproduktivne dobi s upalnim reumatskim bolestima.

Liječnici koji sudjeluju su prof. Morović, doc. Mayer i prim. Legović. Više o tome na www.remisija.hr

Voljeli bismo da se odazovete jer se govori i o jedinom biološkom lijeku koji se nesmetgano može uzimati prije i za vrijeme trudnoće.

Molim Vas prijavu kako je naglašeno na web stranici radi planiranja prostora za radionicu i broja ljudi kasnije na večeri.

Hvala.

 

Neno Horvat, predsjednik Remisije”

Jan

14

Posted by : Terapija JB | On : January 14, 2020

Novi termini tečajeva

Prijave su otvorene za novu skupinu polaznika MFR tečajeva, a termini su sljedeći:

MFR 1 -> 13.-15.03.2020.
MFR 2 -> 24.-26.04.2020.
MFR 3 -> 26.-28.06.2020.
MFR 4  -> 11.-13.09.2020.

Prijaviti se možete na:
TEL: 01 3668 098
MAIL: terapija@jadrankabrozd.hr
MOB: 098 1934 729 (Ivana Čordaš)

Miofascial release (MFR) je tehnika specijalne manualne rehabilitacije, medicinske terapije koja se koristi kod liječenja imobilnosti i boli kod mišićno-koštanog sustava, koja opušta meka tkiva (mišiće, fascije, ligamente i zglobne čahure), poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, i stimulira refleks istezanja u mišićima.

Tretmani MFR-a pomažu kod: problema s kostima, mišićima i zglobovima, smanjenja fleksibilnosti tijela, sportskih ozlijeda, kroničnih stanja, stresa, stanja kroničnog umora itd.
Polaznik tečaja može biti svatko tko ima dokazano osnovno znanje iz anatomije i fiziologije: fizioterapeuti, medicinske sestre, kinezioterapeuti, radni terapeuti, kineziolozi, doktori.