Nov

14

Posted by : Terapija JB | On : November 14, 2019

Obavještavamo da se od 5. – 7. ožujka 2020. godine održava 6. Svjetski kongres sklerodermije u Pragu. Tim HUOS-a će sudjelovati u samom događaju te pozivamo sve članove da se mogu uključiti.

OVDJE možete doznati više.

kongres sklerodermije

Oct

27

Posted by : Bagadodo | On : October 27, 2019

Pozivamo sve zainteresirane za besplatne osteopatske tretmane i testiranja utvrđivanja poboljšanja disanja osteopatskom metodom – da se jave na kontakte Udruge.

Oct

27

Posted by : Bagadodo | On : October 27, 2019

Pozivamo članove HUOS-a na primanje kod Predsjednice Republike Hrvatske koje će se održati 8. studenog u 12:00 u Predsjedničkim Dvorima na Pantovčaku u sklopu Dana otvorenih vrata udruga. Svi zainteresirane molimo da se jave do 29. listopada na naše kontakte HUOS-a, a zbog sigurnosnih provjera i protokola potrebno je uz svoje Ime i Prezime dati i OIB. Također važno nam je znati zbog organizacije prijevoza imate li ga ili ne, kako bi dogovorili zajednički dolazak.

 

Sep

25

Posted by : Bagadodo | On : September 25, 2019

Miofascial release (MFR) je tehnika specijalne manualne rehabilitacije, medicinske terapije koja se koristi kod liječenja imobilnosti i boli kod mišićno-koštanog sustava, koja opušta meka tkiva (mišiće, fascije, ligamente i zglobne čahure) mišiće, poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju i stimulira refleks istezanja u mišićima.
Tretmani MFR-a pomažu kod: problema s kostima, mišićima i zglobovima, smanjenja fleksibilnosti tijela, sportskih ozlijeda, kroničnih stanja, stresa, stanja kroničnog umora pa tako i kod rijetkih bolesti – posebice sklerodermije.

OVDJE možete pronaći popis terapeuta koji su završili sve module edukacije te koji sad u praksi za svoje tretmane koriste tehniku miofascijalne relaksacije.

Sep

18

Posted by : Bagadodo | On : September 18, 2019

Drago nam je obavijestiti vas da je ponovno uspostavljena suradnja s Referentnim centrom za sustavnu sklerozu u Splitu, pod vodstvom doc.dr.sc. Mislava Radića. Obaviješteni smo da je Centar u potpunosti u mogućnosti ponuditi i omogućiti odgovarajuću skrb bolesnika oboljelih
od sistemske skleroze s dijagnostičkim i terapijskim postupnicima koje se provode u skladu s najviših
europskim i svjetskim standardima.Uskoro će se otvoriti i direktna email adresa za komunikaciju a najavljeno je i konačno otvaranje Registra oboljelih.
Sukladno dogovoreno suradnji na stranicama HUOS-a moći ćete saznati novosti u dijagnosticiranju i liječenju kao i ostalim aktivnostima Referentnog centra.