Feb

23

Posted by : Terapija JB | On : February 23, 2021

U prilogu možete pročitati cijeli dopis gospodina Capaka pravobraniteljici, na temu cijepljenja roditelja i članova obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Izvješće_HZJZ

Feb

09

Posted by : Terapija JB | On : February 9, 2021

Poštovani,

 

Obavještavamo vas da je otvoren

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba 2021

U svrhu pomoći građanima kojima je nekretnina (stan ili obiteljska kuća) oštećena u potresu Grad Zagreb dodjeljuje novčanu pomoć za kupnju materijala i građevinske radove.

Novčana pomoć dodjeljivat će se građanima do iznosa od 50.000,00 kuna uz uvjet da:
– vlasnik nekretnine (stana ili obiteljske kuće) ima prijavljeno prebivalište na adresi nekretnine (stana ili obiteljske kuće) za koju traži dodjelu novčane pomoći;
– vlasnik nekretnine (stana ili obiteljske kuće), njegov bračni ili izvanbračni drug te druga osoba koja je po posebnim propisima izjednačena s bračnim drugom, u vlasništvu nemaju drugu nekretninu (stan ili obiteljsku kuću) na području Grada Zagreba;
– se radi o oštećenju iznad 30 % vrijednosti nekretnine.

Zahtjevi se podnose Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša poštom na adresu Trg Stjepana Radića 1 ili putem pisarnica Gradske uprave najkasnije do 10. ožujka 2021.

https://www.zagreb.hr/javni-poziv-za-dodjelu-novcane-pomoci-za-obnovu-ne/167409

S poštovanjem,

 

Zorislav Bobuš, dr. med.

predsjednik SOIH-a

 

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH

Savska cesta 3, 10 000 Zagreb

tel.: 48 29 394

fax: 48 12 551

e-mail: soih@zg.t-com.hr

Dec

17

Posted by : Terapija JB | On : December 17, 2020

Na Skupštini koja je održana 9. prosinca 2020. godine, preko Zoom platforme, čitali smo godišnji izvještaj HUOS aktivnosti te vam ga donosimo u potpunosti. Iza nas je jedna hrabra i odvažna godina, u kojoj smo, usprkos ograničenjima, uspjeli puno toga napraviti. Pogledajte sami:

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ 2020-min

 

Dec

16

Posted by : Terapija JB | On : December 16, 2020

Danas smo primili novi newsletter od FESCA-e u kojem je sažeto napisan izvještaj 2020. godine. Između ostaloga i naš izvještaj je dio toga kojeg vam donosimo, a klikom na poveznicu možete pročitati cijeli newsletter.

http://www.fesca-scleroderma.eu/

 

 

Dec

09

Posted by : Terapija JB | On : December 9, 2020

 

Predstavljamo vam novi priručnik koji smo napravili u suradnji s Hrvatskim savezom za rijetke bolesti i Gradom Zagrebom.

Suočavanje s dijagnozom sklerodermije je stres koji proživljavaju svi oboljeli bez potpore psihologa i kvalitetnog suočavanja s problemom, nemogućnostima liječenja i napretkom simptoma. Strah za tjelesne funkcije, za progresivan gubitak radnih sposobnosti što narušava društveni i socijalni status, strah od nužne palijativne skrbi javlja se kod svih oboljelih. Više od 80 posto oboljelih od sklerodermije manifestira simptome depresivne reakcije na dijagnozu, ali na žalost vrlo mali broj se liječi adekvatnim terapijskim postupcima kao što su psihološka savjetovanja, individualno ili u grupi potpore. Preko 90 % oboljelih ima manifestacije umora, bezvoljnosti, smanjenih kognitivnih sposobnosti i neadekvatne reakcije na stresni faktor (obezvređivanje važnosti bolesti i njenog utjecaja na život ili potpuno predavanje simptomima kao neizlječivoj smrtonosnoj bolesti) bijeg ili strah.

Živjeti kvalitetnije sa sklerodermijom_3.priručnik