Nov

10

Posted by : huos | On : November 10, 2016

 

 

Hrvatska udruga oboljelih od sklerodermije (HUOS) u suradnji s Master Balans d.o.o. i udrugom Dodirom do zdravlja organizira edukaciju manualne terapije pod nazivom Miofascijalni Trigger Point (MTP).

Radionica sadrži:

 • informacije o simptomatskoj slici kroničnih trigger točki
 • objašnjenje razlike između Miofascijalne Trigger Point tehnike i Trigger Point tehnike
 • praktičnog rada uz palpacije i tehnike istezanja
 • detaljan opis MT točaka na cijelom tijelu

Fokus edukacije Myofascial Trigger Point je pristup preko 3D fascijalnog tkiva do samog uzroka boli, tj. Trigger točki. Fascije uzrokuju promjene posture i kroničnu bol koja može biti otklonjena i onda kada mnogi uobičajeni, višegodišnji pristupi u fizioterapiji  ne mogu dovesti do bitnijih, vidljivih promjena.

Edukatori:

 1. Mira Mitrović, viši fizioterapeut
 2. Kristina Vukanović, DRM, RCST

Mjesto održavanja: Zagreb

Termini:

 1. DAN – 26.11.2016.    subota        9.00 – 17.00 h
 2. DAN – 27.11. 2016.   nedjelja       9.00 –  17.00 h

Tečaj uključuje: dva ručka (subota i nedjelja), grickalice, osvježavajuće napitke i kavu, radni materijal skriptu.

Cijena tečaja po polazniku 300 eura.

Mogućnosti uplate:

 • na račun HUOS-a IBAN HR9123600001102543315 s pozivom na broj ponude koji možete zatražiti na kontakt broj ili e-mail
 • cjelokupni iznos na mjestu održavanja tečaja
 • obročno plaćanje: 1.270,00 kn kod prijave na tečaj i 1.000,00 kn za mjesec dana.

Sve zainteresirane ljubazno molimo da se prijave na jedan od sljedećih kontakt brojeva:

TEL: +385 (0)1/3668 – 098

MOB: +385 (0)98/209 – 267

E-mail: info@jadrankabrozd.hr te huos@huos.hr

Kontakt osoba – Mateja Magdalenić:

Zajedno smo jači!

Oct

10

Posted by : huos | On : October 10, 2016

RareConnect je jedinstvena online platforma jednostavna za korištenje a namijenjena je za povezivanje i umrežavanje pacijenata koji boluju od rijetkih bolesti, obitelji i udruga pacijenata s ciljem razvitka online zajednice za razgovor i pitanja o životu s rijetkom bolesti. Na RareConnectu također možete podijeliti svoju priču o životu s rijekom bolešću. To predstavlja važan korak u povezivanju sa drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji i omogućava drugima da nauče nešto na vašem iskustvu.

Više o načinu korištenja i samoj platformi možete pogledati na OVOM video Webinaru.

 

Sep

20

Posted by : huos | On : September 20, 2016

Hrvatski savez za rijetke bolesti, u partnerstvu s EURORDIS-om i NORBS-om, uključio se u projekt RareConnect  – online zajednice za rijetke bolesti.

Kako bismo Vas pobliže upoznali s projektom i mogućnostima sudjelovanja,organizatori pozivaju sve članice (HUOS) i njihove članove  da se pridruže Webinaru, koji će se održati u srijedu 5. listopada, s početkom u 17 sati.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo Vas da ispunite registracijski obrazac koji se nalazi na sljedećem linkuhttp://www.123contactform.com/form-2193225/Balkan-Webinar 

Svim registriranim sudionicima biti će naknadno poslan program i podsjetnik nekoliko dana prije Webinara.

Za sve dodatne informacije, javite se na mail tihana.kreso@eurordis.org .

 

 

Sep

14

Posted by : huos | On : September 14, 2016

Majci poznate pjevačice i glumice Queen Latifahe, Riti Owens s 64 godine dijagnosticirana je sklerodermija, koja je uzrokovala smetnje (plućnu fibrozu) u plućima kao i plućnu hipertenziju (krvni tlak u plućima), koje značajno utječu na njezinu sposobnost disanja.
Poznata glumica pokrenula je veliku kampanju podizanja svijesti o ovoj bolesti posebice objavljujući vide pune ljubavi i brige prema majci kao i majčinoj hrabrosti i odlučnosti.

U iskrenim videima i svom Talk showu poznata glumica i njezina majka progovaraju o svakodnevnici oboljelih osoba kao i važnosti prisutnosti, ljubavi, razumijevanja i potpore njihovih najbližih. Zaraznim osmjehom i iskrenim svjedočenjem ove dvije hrabre žene istupile su u javnost i ispričale svoju priču.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=f1Cxr7txpuo

 

Aug

26

Posted by : huos | On : August 26, 2016

Poštovani članovi,

Imamo priliku predstaviti našu udrugu na ovogodišnjem  Zagorskom gospodarskom zboru koji se održava u Krapini 8.-10.9. Na ovom tradicionalnom sajmu očekuje se preko 300 izlagača, a biti će organizirano niz zabavnih, kulturno-umjetničkih, gastro i gospodarskih događanja.

Želimo iskoristiti ovu priliku da javnosti približimo sklerodermiju i informiramo zainteresirane o ovoj rijetkoj bolesti. Stoga vas pozivamo da kao članovi udruge sudjelujete na sajmu kao predstavnici HUOSa.

Ukoliko ste u mogućnosti odvojiti vrijeme u četvrtak, petak ili subotu u vremenu od 10-20 sati kako bi bili na štandu, HUOS će Vam podmiriti trošak prijevoza. Molimo da nam se što prije javite na telefon 098/209-267 ili huos@huos.hr.

Više informacija o sajmu možete naći na ovoj poveznici: Zagorski gospodarski zbor