by

Treća kalendarska godina postojanja HUOSa je pred nama.

Kako se osjećate na početku ove? Jeste li umorni? Prestrašeni prijetnjama sistema koji mora uštedjeti na vama? Imate li nekih ideja kako si sami možemo pomoći ili stvoriti ljepši način života s našom pratiljom –dijagnozom?

Meni osobno ne nedostaju ideje , nedostaju mi pomoćnici koji žele nešto učiniti i za druge, čineći nešto i za sebe. Nedostaju mi grupe koje smišljaju i realiziraju nevelika ali važna djela – susrete, zabave ili zajedničke akcije.

Za sada imamo podršku liječnika specijalista koje možemo zamoliti za termin, pomoć, savjet, predavanje. Imamo poklonjeni prostor u kojem se možemo sastajati. Imamo podršku psihologa koji je spreman i telefonom i u ordinaciji razgovarati o našim problemima. Imamo medije koji nas žele pratiti u našim akcijama.

Nemamo sredstava, ali do sada su nas učili da je puno važnija žarka želja i trud. Vjerujem da ćemo i u ovoj godini krize uspjeti okupiti što više oboljelih, dati im pomoć koja je od nas moguća, okupiti što više zainteresiranih da zajedno napravimo uspješan pomak u ranom dijagnosticiranju, fizikalnoj terapiji, sprečavanju lošeg ishoda bolesti.

I molim šaljite mi pisma sa svojim podacima i pričama. Lakše mi je komunicirati kad imam nešto o vama ispred sebe jer i ja imam vašu dijagnozu, brzo se umaram i loše pamtim.

Sa velikom željom da uspijemo u svemu što smo zacrtali, veselim se našim druženjima.

Očekujemo vas u srijedu 11.1. od 17 sati  na staroj adresi: Tomislavov trg  17 u Zagrebu -EUSUZ

Voli vas Jadranka

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window