by

Zagreb,03. studeni 2010.

 

PREDMET: Zamolba za donaciju

 

Poštovani,

Na području Republike Hrvatske od 16. lipnja 2010. godine aktivno djeluje Hrvatska udruga oboljelih od sklerodermije (HUOS).

Udruga je osnovana s ciljem okupljanja svih oboljelih članova, a djelujemo kao humanitarno udruženje bolesnika, njihovih obitelji i građana, čiji se rad temelji na principu uzajamne pomoći, solidarnosti i druženja.

Sistemska skleroza je vrlo rijetka bolest vezivnog tkiva nepoznate etiologije s visokim stupnjem varijacija u kliničkim manifestacijama kože i unutarnjih organa, te različitog i nepredvidljivog tijeka i ishoda bolesti.

Naših 80-tak oboljelih svakoga dana se suočavaju sa mnogim pitanjima na koje samostalno ne nalaze odgovore, zašto sam obolio, kako će se simptomi razvijati, što mogu poduzeti, kakva mi je budućnost i koliko ću još biti uz svoju obitelj.

Suočavaju se sa nedostatkom centara za rehabilitaciju,nabavkom lijekova koji nisu na listi HZZOa., a najvažniji je nedostatak komunikacije i psihološka pomoć.

Od samog početka svog rada HUOS se zalaže za jednaka prava, za jednake mogućnosti liječenja i njege za sve oboljele od ove rijetke bolesti. Stoga pokušavamo prikupiti sredstva kojima bi osigurali nešto od programa u domu oboljelog, u udruzi ili specijaliziranoj ustanovi za liječenje teških simptoma.

Svojom donacijom omogućit ćete malo radosti,nešto terapijskih tretmana i edukaciju okoline kako pomoći ovoj specifičnoj grupi oboljelih od rijetke, teške i nepredvidive bolesti.

Svakoga dana netko nas čeka u svom domu, ako uspijemo doći neće biti „Pale sam na svijetu“. Molimo Vas da nam prema svojim mogućnostima pomognete u radu HUOS-a i donirate sredstva na Račun: 2340009-1110438225 , kako bi udruga mogla do kraja 2010. godine ostvariti što više zadanih aktivnosti. O radu udruge možete pročitati i na našim stranicama www.huos.hr

U vjeri i nadi da ćete nam pomoći u namjerama koje smo zacrtali, srdačno Vas pozdravljamo.

 

S poštovanjem,

 

Tajnica HUOS Marina Majoli

 

Predsjednica HUOS Jadranka Brozd

(Visited 69 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window