by

Poštovani/e, 

Kampanja „One Billion Rising“/„Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“ globalna je kampanja usmjerena na podizanje svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama i njegovom sprječavanju. Kampnja se provodi već desetu godinu i zbog svog značaja prerasla je u svjetski pokret.

Ove godine Kampanja u fokus stavlja nasilje nad ženama i uništavanje planeta Zemlje, ali i povezanost i brigu žena u zaštiti okoliša. Poziva na umjetnički otpor nasilju – nasilju nad ženama, njihovim tijelima i nad “jedinstvenim tijelom” – našom Zemljom. 

SOIH-Mreža žena s invaliditetom i ove godine uključila se u Kampanju, u suradnji s ostalim ženskim mrežama koje djeluju u cilju promicanja ženskih ljudskih prava. U tu svrhu, dana 5. veljače snimljene su izjave žena s invaliditom (tjelesnim i senzoričkim) u prirodi: “Sve što želim za Valentinovo je da vidiš moju snagu, a ne invalidska kolica.“, „Sve što želim za Valentinovo je da od svoga rada mogu pristojno živjeti.“ i „Sve što želim za Valentinovo je da nasilje prestane.“.

            Ovim putem obraćamo se savezima s molbom da pismo proslijede udrugama članicama kako bi se svi uključili u Kampanju i dali svoj doprinos temi žena i planeta Zemlje, izražavajući kroz kratku poruku način na koji žene s invaliditetom vide odnos prema njima, njihovu povezanost kao i borbu za prava žena i život bez nasilja. 

Lijepo vas molimo da fotografirate ženu s invaliditetom i drvo (uz drvo, ispred drveta ili da ga grli). Također, bit će nam značajna podrška i fotografije “zdravih” žena, a posebno muškaraca. Fotografije dostavite SOIH-u do četvrtka 10. veljače u 16.00 sati, a uz fotografiju napišite svaka žena neka dostavi i svoju poruku. SOIH će sve fotografije objediniti i prikazivati od 14. veljače u okviru zajedničke Kampanje. Boja Kampanje je crvena te molimo da kao što možete vidjeti na slikama u prilogu svaka žena stavi neki crveni detalj. 

Priložene fotografije su sa snimanja u Zagrebu, kao poticaj za pokretanje akcija u vašim lokalnim zajednicama. 

            S poštovanjem,                                                                                               

PREDSJEDNICA SOIH-MREŽE

                                                                                                    ŽENA S INVALIDITETOM

                                                                                         Gordana Jurčević, v.r.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window