by

Dana 29. veljače 2012. se obilježava 5. jubilarna godišnjica međunarodnog Dana rijetkih bolesti. Stotine udruga pacijenata iz više od 50 zemalja širom svijeta organiziraju aktivnosti podizanja svijesti ujedinjene oko slogana “Rijetki, ali jači zajedno”.

 

 

Hrvatska udruga za rijetke bolesti u suradnji Europske organizacije za rijetke bolesti (EURORDIS) i članicama udruga organizira niz aktivnosti povodom obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti:

  • 24.veljače 2012. u hotelu Dubrovnik, ulica Ljudevita Gaja 1 Zagreb, održat će se“Simpozij o rijetkim bolestima” u organizaciji Hrvatskog društva za rijetke bolesti Hrvatskog liječničkog zbora. Obavijest o vremenu početka slijedi naknadno.
  • 25. veljače 2012. u vremenu od 10:00-15:00 sati u šatoru na Cvjetnom trgu u Zagrebu udruge će se predstavljati na štandovima. Tog će se dana obilježiti Dan rijetkih bolesti i u drugim gradovima Hrvatske: Osijek, Rijeka, Split i Dubrovnik.
  • 29. veljače 2012. u vremenu od 13:00-17:00 sati dođite na “Druženje jednakih” koje će se održati u učionici broj 4 na Zdravstvenom učilištu Zagreb u Medvedgradskoj ulici 55. Ukoliko imate radove s kreativnih radionica, možete ih ponijeti sa sobom.
  • 2. ožujka 2012. u 17 sati posjetite kazališnu predstavu za djecu predškolskog i školskog uzrasta “Ti i ja, mali medo” u kazalištu “Žar ptica” u Bijeničkoj ulici 97 Zagreb. Predstava je besplatna, ulaznice možete dobiti u šatoru na Cvjetnom trgu.

I HUOS će biti u šatoru na Cvjetnom trgu. Dođite i podržite ovu akciju!

 

 

(Visited 8 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window