by

Poštovani članovi,

Posebna nam je čast pozvati Vas na predavanje koje će na 2. godišnjoj skupštini HUOSa održati psihologinja  Dr.sc. Jasminka Horvatić. Kao što znate, ne postoji organizirana psihološka pomoć oboljelima od sklerodermije niti njihovim obiteljima. Dr.sc. Horvatić radila je psihološki tretman sa oboljelima od sklerodermije i na temelju svog iskustva održat će predavanje na temu

KAKO POBIJEDITI SKLERODERMIJU

Čuti ćemo nešto o psihološkim predispozicijama za razvoj autoimunih bolesti, tijeku tretmana i mogućnostima za stjecanje kontrole nad bolešću. Kod dijagnoze koja nema jasnu farmakološku terapiju, ispravno sagledavanje psiholoških faktora i rad na sebi može uvelike povećati kvalitetu života oboljelih i njihovih obitelji, ali i smanjiti simptome.

U znanstvenoj  literaturi nema jasnih informacija o psihološkim odrednicama bolesti. Da bismo dobili te informacije osmislili smo istraživanje koje ćemo pod vodstvom doktorice  Horvatić provesti na našem skupu. Zato Vas molimo da se u što većem broju odazovete pozivu na skupštinu i sudjelujete u ovom istraživanju kao ispitanici! Nadamo se da ćemo prikupiti što više informacija i iz njih moći izvesti zaključke koji će možda promijeniti pogled na sklerodermiju. U ovom kritičnom dobu traženja lijeka, udružimo snage i uključimo se i mi u potragu!

Također svatko od vas će moći saznati vlastite rezultate (ali samo za sebe!) i moći će dobiti  preporuke kako dalje i kako pobijediti bolest.

Vrijeme i mjesto: srijeda 09.05. s početkom u 17,00 sati, prostorije GAP, Florijana Andrašeca 14 (iza restorana Maredo)

Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkom napretku u brizi za oboljele!

(Visited 13 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window