by

„Simpozij MEDIJI I ZDRAVLJE“
ZDRAVSTVENI SUSTAV I RIZICI ZDRAVLJA
Grožnjan, 29 lipnja do 1 srpnja2018

Zahvaljujući organizatorima Simpozija doc.dr.sc. Tei Vukušić Rukavina, Tamari Marinković i doc.dr.sc. Ognjenu Brboroviću 29.lipnja 2018.g. na Svjetski dan sklerodermije u  nazočnosti Ministra zdravlja prof.dr.sc. Milana Kujunđića i niza stručnjaka iz područja zdravstva, socijalne politike te nazočnih medija imali smo zadovoljstvo da kratkom prezentacijom predstavimo Hrvatsku udrugu oboljelih od sklerodermije i njezino djelovanje u Hrvatskoj i svijetu.
Naglašena je uloga HUOSa u okupljanju i pomoći oboljelima bilo kojeg oblika sklerodermije na području Republike Hrvatske i susjednih zemalja iz kojih dolaze upiti i oboljeli. Iskazana je zahvala svim državnim institucijama koje svojim radom doprinose ostvarenju prava i kontinuiteta liječenja ( kao što je HBOT terapija za osobe sa ranicama i invaliditetom
ruku kod simptoma Raynaud sy.) Iskazan je problem organizacije u pisanju ,provođenju i praćenju projekata iz kojih se HUOS kao neprofitna humanitarna organizacija jedino može financijski osposobiti za cjelogodišnje zadatke u povezivanju zdravstvenog i socijalnog sustava sa korisnicima -oboljelima i njihovim obiteljima. Ministar zdravstva G. Kujunđić je iskazao spremnost da organizacijski pomogne malim Udrugama koje nemaju djelatnike za pisanje i provođenje projekata što sa zahvalnošću očekujemo. Zajedničkom fotografijom učesnici su dali svoj doprinos obilježavanje Dana sklerodermije a predstavnici medija intervjuima i priopćenjima šire informacije i pozivaju oboljele da se uključe u djelovanje HUOSa.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window