by

Na sastanku su dani izvještaji o tri različite teme. Predsjednica i Sanja Roškar izvjestile su o događanjima sa 2. Svjetskog kongresa o sklerodermiji održanom u Madridu 2.-4.2., te o uspjehu svog predavanja naslova „JB pristup rehabilitaciji sklerodermije kroz posturu i remobilizaciju“. To predavanje će u skoro vrijeme biti organizirano i za članove HUOS-a.
Hrvatska je jedna od 7 zemalja koji sudjeluju u novom programu pod nazivom EUSHNET. Program ima za cilj identificirati zdravstvene djelatnike raznih struka, isključujući liječnike, koji su u kontaktu sa osobama oboljelim od sklerodermije i napraviti među njima mrežu. Tijekom ove godine bit će provedena anketa kojom će se prikupljati podaci o načinu i kvaliteti njege oboljelih. Ovim putem Vas molimo da nam dostavite informacije o zdravstvenim djelatnicima koji brinu za Vas, ili za koje znate da se bave sa SSc, da bismo ih uključili u ovu mrežu. To se odnosi na radne terapeute, fizioterapeute, socijalne radnike, medicinske sestre, psihologe, logopede i ortodonte. Vaša pomoć nam je nužna da bismo ih identificirali. Cilj ovog projekta je poboljšati skrb oboljelih od SSc.
Predsjednica je izvjestila o sastanku s Ministrom zdravlja prof.dr.sc. Ostojićem, o učestvovanju u potpori oboljelima od rijetkih bolesti kroz slikanje sa Predsjednikom RH prof.dr.sc. Ivom Josipovićem i članovima udruga te o planiranim akcijama za obilježavanja Dana sklerodermije 29.6.2012 g.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window