by

I ove godine 29.6. obilježavamo Međunarodni dan sklerodermije.

Kroz zabavne aktivnosti i sudjelovanje liječnika, družit ćemo se na štandu na Cvjetnom trgu u vremenu od 10-15 sati. Pozivamo sve oboljele da nam se pridruže sa svojim obiteljima i prijateljima, da zajedno sudjelujemo u akciji podizanja svijesti o ovoj rijetkoj bolesti.

Zbog aktivnosti u vezi ulaska Hrvatske u EU i posebne regulacije prometa, opseg programa morat ćemo smanjiti na minimalan prostor kojeg ćemo moći koristiti.

Najavljeno je sudjelovanje liječnika i javnih osoba, te zabavne aktivnosti kroz koje ćemo imati prilike informirati javnost i oboljele o određenim aspektima sklerodermije. Ove godine organiziramo dvije velike akcije:

Rukavice na ruke!

Na inicijativu Britanskog društva sklerodermije, uključujemo se u akciju nošenja rukavica za podršku oboljelima.

www.getyourgloveson.org

Cilj akcije je da kroz nošenje rukavica tijelom svakodnevnih aktivnosti u petak i subotu istaknemo potrebu oboljelih da nose rukavice u svako doba godine. Stoga vas pozivamo da na te dane obučete svoje rukavice, i potaknete svoju obitelj, kolege, prijatelje da učine isto! U rukavicama možete biti na poslu, u trgovini, u šetnji ili vožnji gradom… Dopustite da vas drugi vide i pitaju zašto nosite rukavice! Vaš odgovor pomoći će da se na zabavan način skine stigma sa oboljelih. Dobrodošle su rukavice svih boja, oblika i stilova, što raznovrsnije rukavice nosimo, to će ova akcija biti zabavnija.

HUOS je pripremio rukavice koje ćemo dijeliti na štandu. Ako želite da vam pošaljemo rukavice na vašu adresu, javite se što prije na kontakt HUOSa i zatražite broj rukavica koji vam je dovoljan da se u akciju udružite sa kolegama, prijateljima, obitelji…

         

 

DeSScipher projekt – utvrđivanje optimalnog liječenja sklerodermije

Započeo je prvi međunarodni opservacijski istraživački projekt o sklerodermiji. Projekt uključuje 5 istovremenih istraživanja za koje je nužna suradnja liječnika i oboljelih. Sve informacije o ovom projektu možete dobiti na licu mjesta, a također će biti prilike razgovarati sa liječnicima koji su se uključili u ovaj projekt.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window