by

HRVATSKI SAVEZ ZA RIJETKE BOLESTI

poziva vas na tribinu

NE ŠTEDITE NA NAŠEM ZDRAVLJU!

 

koja će se održati u Dvorani I, u prizemlju Edukacijskog centra Istok – KBC Zagreb, Kišpatićeva 12, u petak 22. studenoga 2013. godine s početkom u 14 sati.

 

U cilju štednje, HZZO je odredio limit terapijskih tretmana HBOT za 2013.g. sa neizvjesnim ugovorom za 2014.g. Tom odlukom pacijentima je onemogućen  bezbolan i učinkovit  financijski opravdan tretman kisikom pod tlakom.

Ove godine, nakon 5 mjeseci obustavljene terapije, smanjen je broj ugovorenih tretmana te  lista čekanja samo u Zagrebu broji barem 250 upisanih.

Opstruirana je učinkovita terapija dijabetičara s nekrotizirajućim procesima,  oboljelih od upalnih bolesti crijeva-MB CROHN, digitalnih ulkusa kod uznapredovalog Raynaudovog sindroma, akutnih perifernih lezija kao što su pareze – klijenuti, gubitak sluha i ostalih medicinski indiciranih simptoma koji se uspješno liječe tretmanom kisikom (OXY terapijom) te smanjuju vrijeme bolovanja, troškove liječenja, preveniraju invaliditet i vraćaju oboljelog u radni i socijalni život bez korištenja skupih lijekova koje prati niz štetnih nuspojava.

Tražimo reviziju ugovora HZZO-a za naredni period sa svim pružateljima usluge  OXY-terapije. Ugovor kroz cijelu godinu s potpunom popunjenošću kapaciteta kako ne bismo trebali čekati na terapiju desetak mjeseci ili dok nam simptom progredira u trajno oštećenje koje vodi invalidnosti uz nezanemarivu bol pojedinaca i okoline.

Ujedinimo svoj glas za ostvarivanjem ugovornih prava na dostupnu zdravstvenu zaštitu!

U organizaciji i provedbi ove tribine sudjeluju:

  • Hrvatski savez za rijetke bolesti
  • Hrvatska udruga oboljelih od sklerodermije
  • Hrvatski savez dijabetičkih udruga
  • COLON –Udruga bolesnika s upalnim bolestima crijeva
  • Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata
  • Udruga oboljelih od kolagenoza
  • DEBRA – Društvo oboljelih od bulozne epidermolize

Predviđeno trajanje tribine je do 16 sati.  Za dodatne informacije kontaktirajte nas na: rijetke.bolesti@gmail.com ili huos@huos.hr

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window