by

Sistemska skleroza – Portret projekt
Podizanje svijesti o sistemskoj sklerozi i bolesti pluća glavni je cilj Portret projekta kojeg je pokrenula tvrtka Boehringer Ingelheim i agencija Ogilvy PR, koji pozivaju sve udruge i pojedince da se uključe fotografiranjem i snimanjem svoje priče o životu sa sklerodermijom.
Zašto je ovaj projekt i promotivna kampanja potrebna u svijetu?
Malo doktora kao i javnosti je upućeno u simptome i liječenje ove bolesti, a komunikacijom o tome i kreativnom kampanjom na svjetskoj razini mogu se napraviti velike stvari i podići svijest informacijama iz prve ruke.
Ovaj Portret inicijativa uključuje uzimanje upečatljivih, kreativnih fotografija i snimanje pacijenata/članova oboljelih od sistemske skleroze koja utječe na pluća. Ideja je da se kroz razmišljanje slike može podići razinu svijesti te istovremeno naglašavajući osobine ljude koji žive s tom bolešću, prikazujući osobu, a ne samo bolest.
Uz pacijente iz cijelog svijeta i Hrvatska, odnosni HUOS je dobilo priliku da se uključi zajedno sa svojim članovima a portreti bi se okupili kao izložba otvorena ovog ljeta, u lipnju mjesecu svjesnosti o sklerodermiji u sklopu kongresa EULAR u Madridu (14. – 17. lipnja).Detaljna provedba još se finalizira ali ono što je važno da snimanje traje jedan dan i biti će organizirano negdje blizu Zagreba, svi troškovi i honorari su pokriveni a upitnik svi sudionici dobiti će za prirpremu mnogo ranije kako bi se mogli pripremiti.
Zainteresirani pojedinci za uključivanje u ova projekt mogu se javiti na kontakte HUOS-a što prije.
(Visited 8 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window