by

Predsjednica Jadranka Brozd na poziv Udruge Kolagenoza i Prof. Dr. Marinović Kaliterna iz Splita prisustvovala je sastanku „Reumatske bolesti i kako s njima živjeti” dana 4. listopada 2012.

Izlaganja:

Dr. Dijana Perković: Novosti u liječenju upalnih reumatskih bolesti

Dr.sc. Daniela Marasović Krstulović: Kardiovaskularni rizik u bolesnika oboljelih od upalnih reumatskih bolesti

Gđa Jadranka Brozd: Fizikalna terapija u sklerodermiji

VMS Iva Perčin: Pristup reumatskom bolesniku

Gđa Đurđa Marinac: Rad udruge, psihološka podrška i fizikalna terapija

Prof.dr. Dušanka Martinović Kaliterna: Psihosocijalni aspekt upalnih reumatskih bolesti

 

Predavanje je organizirano iz nekoliko razloga. Okupljanje je usmjereno edukaciji reumatskih bolesnika, liječnicima obiteljske medicine i specijalistima koji sudjeluju u liječenju ovih bolesnika.

Udruga Kolagenoza uz svesrdnu aktivnost njihovih liječnika uspjela je u sklopu odjela kliničke imunologije i reumatologije dobiti odjelne krevete i  organizirati dnevnu bolnicu za članove udruge oboljele od RA, Lupusa i sistemske sklerodermije i sličnih rijetkih kolagenoza. Uz odjel nažalost nije izvršena adaptacija sanitarnog čvora pa je neophodno prikupiti sredstva za tu namjenu. Osim prostora cilj uduge i tima je raspodjela jedne više medicinske sestre u dnevnu bolnicu zbog hitnosti i trijaže koja može značiti život oboljelom od rijetke i teške bolseti.

Naš doprinos je bio predavanje „Fizioterapija kod SSc“ i donacija za udrugu i odjel: slika koja je namjenjena Profesorici Kaliterna, a koju ona poklanja odjelu i košara naših darova: 60 znakova kornjačica  u obliku bedža i magnetića, 50 knjižica „Započnite dan pred ogledalom – masaža lica“, 50 značaka suncokreta koji je internacionalni znak oboljelih od SSc. Naš običaj je da za svaku od ovih stvari dobijemo donaciju od najmanje 30 kuna pa možemo reći da smo donirali bar 4.800,00 kuna.

Vjerujem da će članovi udruge Kolagenoza stvoriti još veću vrijednost i uspjeti  bar djelomično ispuniti svoj cilj na dobrobit kako članova tako i medicinskog tima koji se brine za njih.

(Visited 661 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window