by

    

Počela je akcija Rukavice na ruke!

Danas i sutra, u bilo koje vrijeme, na bilo kojem mjestu, u bilo kojoj aktivnosti obucite rukavice za podršku oboljelima od sklerodermije!

Zašto nosimo rukavice?

Zato što je nošenje rukavica cijelogodišnja potreba oboljelih od sklerodermije! Osobe sa digitalnim ulkusima (ranicama na prstima koje ne zacjeljuju) rukavicama štite svoje ruke od daljnjeg ozljeđivanja tkiva koje upalnim procesima i kolagenozom gubi funkciju te ponekad dovodi do samo-amputacija. Osobe sa Raynaudovim sindromom, koji označava slabu cirkulaciju u prstima zbog koje prsti postaju bijeli, i nakon toga cijanotično plavi, rukavicama štite ruke od gubitka topline.

Apeliramo da nam se pridružite i barem jedan dan u godini nosite rukavice radeći svoje svakodnevne poslove. Možete staviti bilo koje rukavice: medicinske, vrtlarske, kuhinjske, čipkane i tako biti solidarni u jednom segmentu naše bolesti.

Akciju će podržati i djelatnici odsjeka za kliničku imunologiju i reumatologiju u bolnicama KB Dubrava, KBC Rijeka, Osijek i Split koji će barem jedan dan raditi i družiti se s oboljelima u rukavicama HUOSa.

Šaljite nam svoje slike! Pokažite nam u kojoj prilici ste nosili rukavice i najzanimljivije ideje očekuje posebna nagrada za podizanje svijesti o sklerodermiji!

Sutra se svi sa rukavicama okupljamo u centru grada, na Cvjetnom trgu,  da obilježimo Međunarodni dan sklerodermije. Dobrodošli!

 

 

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window