by

Želite se informirati o najnovijim dostignućima u liječenju rijetkih bolesti? Imamo dobru vijest za vas! 10. lipnja 2023. održava se sedma po redu Nacionalna konferencija za rijetke bolesti.

Rijetke bolesti su vrsta bolesti koje pogađaju manji broj ljudi u odnosu na uobičajene bolesti, te stoga često nisu dovoljno istražene i ne postoje adekvatne terapije za njihovo liječenje. Nacionalna konferencija za rijetke bolesti održava se svake dvije godine s ciljem okupljanja stručnjaka, pacijenata i članova obitelji te javnosti općenito, kako bi se informirali o najnovijim znanstvenim dostignućima i društvenim aspektima rijetkih bolesti.

Na prethodnim konferencijama raspravljalo se o temama poput dijagnostike, terapija i podrške pacijentima s rijetkim bolestima.

Osim rasprave o novim dostignućima u liječenju rijetkih bolesti, ovogodišnja konferencija će također obuhvatiti niz panel diskusija na razne teme, kao što je panel rasprava “Rijetke bolesti – analiza stanja, suradnja” te “Rijetke bolesti – holistički pristup skrbi”. U panelu će sa stručne strane sudjelovati i osnivačica HUOS-a, gospođa Jadranka Brozd.

Cijeli program možete pronaći ovdje.

Ovi paneli će uključivati stručnjake iz različitih područja skrbi za pacijente s rijetkim bolestima kao i predstavnike Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ako ste pacijent, član obitelji ili stručnjak pozivamo vas da se pridružite konferenciji i sudjelujete u razmjeni znanja i iskustava. Prijaviti se možete ovdje.

Više o programu pročitajte na službenoj stranici.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close Search Window